Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев  сподели очакванията си за събирането

...
Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев  сподели очакванията си за събирането
Коментари Харесай

Керемедчиев: Тази асамблея е за стабилизиране на общата позиция на НАТО

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев  показа упованията си за събирането на НАТО в България.

" Това е доста значима асамблея и идва в доста сериозен и значим миг и за войната в Украйна и въобще за бъдещото положение на НАТО, поради идните избори в Съединените щати, другите изказвания, които излизат и информации от Белия дом за подкрепяне, прекъсване на помощ. Тези неуверени придвижвания, които направиха Съединени американски щати, в действителност изправиха на нокти по-скоро европейските страни членки на НАТО, защото те трябваше доста бързо да запълнят тази празнота, която Съединени американски щати оставиха. Но и тази асамблея идва единствено няколко седмици преди европейските избори, които ще бъдат една от главните тематики. Вижда се, че от ден на ден гласове се надигат срещу продължаващата помощ. Тази асамблея е по-скоро за стабилизиране на общата позиция на НАТО, излизане с единна и твърда позиция за помощта ", сподели той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Няма несъгласия по отношение на потреблението на западно оръжие към окупираните територии. Спорът е за нанасяне на удари на военни и инфраструктурни обекти на територията на Русия. Там е тази неизясненост. Руската войска, когато навлезе и стартира своето нахлуване, стигайки съвсем до Киев, цялата линия на доставяне вървеше по-скоро покрай атакуващите войски. В момента, в който те започнаха да бъдат нападани от Украйна и прекъсвани тези връзки, в действителност Русия изтегли своите снабдителни линии в своя територия. По този метод и жива мощ и горива и муниции са на съветска територия. За да може да се прекъсне това нахлуване на съветската войска, която навлиза сега в Украйна, се желае позволение да бъдат унищожавани тези военни снабдителни пунктове - дали са огромни хранилища за горива, дали са петролни рафинерии, които да пресечен опцията на съветската войска да се доставя и да продължава напред. Тук не приказваме за набези на съветска територия на супермаркети и учебни заведения, тук приказваме за нанасяне на удари против военна инфраструктура на територията на съветската федерация за спиране на настъплението ", счита той.

" В момента има конкуренция по въоръжаването, само че не на нуклеарното, а на стандартното. Виждаме задъхване най-много на европейските производители на военна техника и муниции на това да отговоря на този голям запас, който е нужен. Русия към момента има доста огромни ресурси на муниции, които продължава да употребява. А и назначението на граждански за министър на защитата демонстрира прекосяването на съветската стопанска система напълно на военно-временни равнища. Тоест, Русия се готви дълготрайно нейната стопанска система да бъде във военно-временни стандарти ", уточни Керемедчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР